KNJIGOVODSTVO ZA UGOSTITELJE

Knjigovodstvo za ugostitelje predstavlja dodatnu obuku iz knjigovodstva koju nudimo polaznicima nakon završenog kursa dvojnog knjigovodstva. Namenjena je svima koji žele da se upoznaju sa poslovanjem firmi koje obavljaju ugostiteljsku delatnost, odnosno pružaju usluge smeštaja, pripremanja i usluživanja hrane, pića i napitaka u ugostiteljskom objektu, kao i pripremanja hrane i dostavljanja korisnicima za potrošnju na drugom mestu (ketering).

Knjigovodstveni evidentiranje poslovnih promena u ugostiteljstvu ima svoje specifičnosti jer je reč o složenoj oblasti, koja obuhvata poslove proizvodnog, uslužnog, trgovinskog i organizacionog karaktera.

Kurs knjigovodstvo za ugostitelje traje 4 nedelje (2 puta nedeljno po 90 minuta).

Detaljan program kursa knjigovodstvo za ugostitelje:

  1. Obaveze ugostitelja prema Zakonu o turizmu 
  2. Obračun poreza na dodatu vrednost na promet dobara i usluga u ugostiteljstvu
  3. Evidentiranje prihoda usluga smeštaja i naplata boravišne takse
  4. Evidentiranje nabavke robe (pića)
    • Izrada kalkulacije maloprodajne cene, unos nabavljenih artikala u dnevni promet ugostitelja, evidencija nabavke u knjizi primljenih računa (KPR) i knjiženje u finansijskom knjiigovodstvu;
  5. Evidentiranje nabavke materijala za izradu gotovih proizvoda (hrane i napitaka)
    • izrada kalkulacije materijala, evidentiranje nabavke u knjizi primljenih računa (KPR), praćenje stanja zaliha materijala, knjiženje u finansijskom knjigovodstvu;
  6. Izrada normativa za izradu gotovih proizvoda
  7. Evidentiranje dnevne prodaje (pazara)
    • unos prodatih artikala u dnevni promet ugostitelja i knjiženje u finansijskom knjigovodstvu;
  8. Evidentiranje prodaje gotovih proizvoda
  9. Utrošak materijala u procesu proizvodnje gotovih proizvoda
    • izrada trebovanja, predajnice za magacin gotovih proizvoda, izrada internih otpremnica, unos proizvedenih artikala u dnevni promet ugostitelja i knjiženje u finansijskom knjigovodstvu;
  10. Nivelacija cena
  11. Popis robe u prometu na malo, otpis robe i materijala i evidentiranje manjka
  12. Evidentiranje ostalih ulaznih računa
    • Knjiženje ostalih troškova poslovanja, nabavke osnovnog sredstva, gotovinskih računa ;
  13. Evidentiranje bezgotovinskih plaćanja (knjiženje izvoda sa tekućeg računa)
  14. Blagajna
  15. Obračun PDV-a i sastavljanje poreske prijave

  • INFORMACIJE
  • CENA KURSA

Mob : 060/333-92-11

 

Cena kursa knjigovodstvo za ugostitelje iznosi 12.000 dinara.